Sałatka z tuńczykiem i makaronem ryżowym

Tym razem kolejna sałatka z makaronem ryżowym, jednak w nieco innej odsłonie. Wpadłam na pomysł, aby ją zrobić, ponieważ w szafce zostało mi jeszcze pół opakowania tego właśnie makaronu. Muszę przyznać, że bardzo mi smakowała.

Składniki:

tuńczyk (w kawałkach lub rozdrobniony) – 1 puszka (polecam, aby dać 2 puszki)

ser żółty w kostce – 0,15 dag

ogórki kiszone – 5 sztuk

papryka czerwona – pół większej

kukurydza – 1 puszka

makaron ryżowy – 150g

sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy

sól

pieprz

Sposób wykonania:

Kroimy w kostkę ogórka kiszonego i ser żółty. Następnie kroimy (także w kostkę) czerwoną paprykę oraz odsączamy kukurydzę z puszki. Dodajemy tuńczyka – jeśli jest w oleju lub sosie – także odsączamy. W międzyczasie gotujemy makaron. Wszystkie składniki mieszamy, dodajemy sos sałatkowy i przyprawy.

Według mnie sałatka jest najlepsza na drugi dzień, gdy przeleży noc w lodówce.

Smacznego 🙂

P1020004

P1020005

P1020007

One comment

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s