Sakiewki z piersi z kurczaka

Dzisiaj przedstawiam alternatywę dla tradycyjnych kotletów z piersi z kurczaka. Znudziły mi się panierowane, smażone na patelni kotlety więc zrobiłam sakiewki. Wystarczy nadziać piersi farszem i zapiec w piekarniku. Efekt – naprawdę smaczny.

Składniki:

piersi z kurczaka – 2 sztuki

pieczarki – 30dag

papryka czerwona – 1 mała sztuka

cebula – 1 sztuka

przecier pomidorowy – 3 łyżeczki

sól

pieprz

tłuszcz

Sposób wykonania:

Mięso doprawiamy i cienko rozbijamy. Pieczarki, paprykę, cebulę kroimy, dusimy na tłuszczu, dodajemy przecier pomidorowy i doprawiamy. Farsz układamy na środku płatów mięsa, zawijamy w kształt sakiewek bądź podobny i za pomocą wykałaczek „składamy” mięso. Układamy w naczyniu żaroodpornym, posmarowanym olejem i pieczemy około 25 minut. Gdy kurczak zacznie się rumienić – jest już gotowy.

Sakiewki podawałam z ziemniakami i fasolką szparagową z bułką tartą.

P1030913

P1030914

P1030917

P1030923

Advertisements

4 comments

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s