Pieczony filet z pstrąga

Tym razem przepis bardzo łatwy i bardzo smaczny. Cała filozofia polega na kupieniu w dobrym sklepie świeżych filetów pstrąga. Można oczywiście dodać do ryby cytrynę albo ząbki czosnku. Jak kto woli.

Składniki:

filety z pstrąga – 5 sztuk

oliwa z oliwek

sól, pieprz, przyprawa do ryb

torebki do pieczenia ryb

Sposób wykonania:

Filety myjemy i osuszamy. Następnie przyprawiamy je solą, pieprzem (opcjonalnie możemy użyć przyprawy do ryb) i skrapiamy oliwą z oliwek. Tak przygotowane ryby, wkładamy do miski, zawijamy folią i marynujemy w lodówce około godzinę. Po tym czasie nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Każdy filet wsadzamy osobno, do jednej torebki do pieczenia. Gdy piekarnik jest nagrzany, wkładamy do niego nasze pakunki i pieczemy około 15-20 minut.

Pstrąg wyszedł pyszny, ryba była tak delikatna, że aż się rozpadała.

Podawać z ziemniakami / ryżem i surówką.

Smacznego!

Obrazek

Obrazek

11 comments

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s