Pasta jajeczna z żółtym serem

Myślę, że wielu z nas, chcąc urozmaicić śniadania i kolacje, czasami sięga właśnie po pasty kanapkowe. Warto zrobić wersję domową, bo jest naprawdę pyszna, a przede wszystkim nie zawiera żadnych niepokojących substancji. Też taką robicie?

Składniki:

jaja – 4 sztuki

natka pietruszki – 1 pęczek

ser żółty w kawałku – około 15 dag

cebula – 1 sztuka (opcjonalnie)

majonez – 2 łyżki

jogurt naturalny – 1 łyżka

sól, pieprz

Sposób wykonania:

Jaja gotujemy na twardo i kroimy w malutką kosteczkę. Ser żółty trzemy na tarce o małych oczkach i dodajemy do jajek. Cebulę także kroimy w drobną kosteczkę. Na końcu szatkujemy pietruszkę, dodajemy majonez i jogurt naturalny. Całość mieszamy i doprawiamy do smaku – solą i pieprzem.

Smacznego!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Advertisements

16 comments

  1. My również dodajemy jedynie dobry, gęsty jogurt grecki i również jest pysznie, polecamy 🙂
    Ser żółty na pewno fajnie zaostrzył smak 🙂
    Pozdrawiamy 🙂

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s