Piersi kurczaka w orzechowej panierce

Dzisiaj przedstawiam Wam alternatywę dla tradycyjnych kotletów z piersi kurczaka. Czasami wystarczy zmienić powszechnie znaną panierkę by wydawało się, że jemy coś całkowicie nowego i zaskakującego. Polecam!

Składniki:

piersi z kurczaka – 2 sztuki

orzechy włoskie – pół szklanki

bułka tarta – 2 łyżki

tarty ser żółty (u mnie Ementaler) – 3 łyżki

posiekana natka pietruszki – 1 lub 2 łyżki

jajko – 1 sztuka

sól, pieprz

Sposób wykonania:

Piersi rozbijamy. Następnie orzechy włoskie drobno siekamy i rumienimy na patelni. Do miseczki wkładamy ostudzone orzechy, bułkę tartą, ser i natkę pietruszki. Doprawiamy solą, pieprzem i mieszamy. Piersi obtaczamy w rozkłóconym jajku, a później w panierce. Rozgrzewamy olej na patelni i smażymy z dwóch stron, na złoty kolor. Podajemy z ziemniakami lub ryżem i surówką.

Smacznego!

Przepis znalazłam tutaj:

http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_polska/kurczak/orzechowa_panierka/przepis.html

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

23 comments

  1. I absolutely love your blog and find most of your
    post’s to be what precisely I’m looking for. Do you
    offer guest writers to write content available for you? I wouldn’t mind creating a post or elaborating on a few of
    the subjects you write with regards to here. Again, awesome web site!

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s