Jajecznica z bobem i czosnkiem

Tym razem zapraszam Was na śniadanie mistrzów. Tylko w weekendy mam czas na to, żeby przygotować porządne, smaczne i ciekawe śniadanie. Jajecznicę z bobem zrobiłam po raz pierwszy i jestem zachwycona. To świetna alternatywa dla tradycyjnej jajecznicy. Tak prosto i bez większej filozofii, a tak smacznie. Polecam.

Składniki:

jajka – 3 sztuki

bób (ugotowany i obrany) – garść, wedle uznania

czosnek – 1 ząbek

starty parmezan (lub inny twardy ser) – odrobina

+trochę masła, sól, pieprz

+pieczywo do podania

Sposób wykonania:

Na patelni roztapiamy odrobinę masła. Ugotowany i obrany bób chwilę przesmażamy. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę. Po chwili dodajemy jajka, całość doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z pieczywem.

Smacznego!

IMG_9451

2

3

 

Reklamy

38 comments

  1. Różne jajecznice już jadałam, bo lubię w tym obszarze eksperymentować, ale taka to dla mnie absolutna nowość i inspiracja. Lubię bób i koniecznie muszę spróbować takich smaków. Pozdrowionka 🙂

  2. Bób to bardzo dobre źródło białka jak i węglowodanów, więc jest super opcją na śniadanie, bo daje nam tzw: „kopa”.
    Trzeba spróbować opcji z jajkiem, bo to dodatkowo dobry produkt na śniadanie!

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s